Meest gestelde vragen

 • Ik heb mij aangemeld, wat kan ik nu verwachten?

  Makelaars Talent helpt jou graag met het aanmelden van jouw persoonlijke STAP budget! Als het goed is heb je een bevestigingsmail ontvangen van na het inzenden van het aanvraagformulier. Mocht je dat niet ontvangen hebben, contact ons dan op support@makelaarstalent.nl

 • Ik heb geen bevestiging ontvangen

  Kijk even in je SPAM box. Soms duurt het iets langer, dus neem even 24 uur voordat je een mail stuurt naar dit adres support@makelaarstalent.nl, dan fixen we het voor je.

 • Hoeveel mensen kunnen gebruik maken van STAP

  Per ronde kunnen er ongeveer 40.000 mensen meedoen, op basis van 'wie het eerst komt, die het eerst maalt'. Elke 2 maanden wordt er weer nieuw budget toegevoegd, voor opnieuw 40.000. Deze aantallen worden in de toekomst mogelijk verhoogd.

 • Wat moet ik doen om de subsidie aan te vragen?

  Op 3 juli om 10 uur kun je de subsidie aanvragen, met je DigiD, op www.uwvstap.nl. Zorg dat je er op tijd bij bent, want er wordt grote drukte verwacht.

 • Is mijn deelname volledig kosteloos?

  Ja, dat is het zeker! Dankzij de STAP subsidie betaal je helemaal nergens voor, je hoeft ook helemaal niets voor te schieten.Daarnaast zul je nergens voor in rekening gebracht worden, ongeacht of jouw STAP subsidie aanvraag wordt afgekeurd of goedgekeurd.

 • Wat heb ik nodig om mijn aanvraag op 3 juli te voltooien?

  De PDF met daarin jouw aanmeldbevestiging, deze krijg je van ons. √Čn jouw inloggegevens voor DigiD.

 • Hoe weet ik of ik wel in aanmerking kom om het STAP budget aan te vragen?

  Iedere Nederland boven de 18 jaar kan het STAP budget aanvragen. Je kunt alleen geen STAP budget aanvragen wanneer jij: AOW ontvangt van de overheid of Al gebruik gemaakt hebt van het STAP budget voor een andere opleiding of Geen DigiD hebt

 • Worden de modules afgerond met een opdracht / examen? Of is er een eindexamen?

  Alle modules worden als regel afgesloten met een toetsing. De toetsing bij de laatste module geldt als eindtoets. Na succesvolle afronding daarvan geeft die recht op een certificaat, welke goed staat op je CV.

 • Hoeveel tijd per week is de studiebelasting?

  Wat betreft de studiebelasting hebben we een redelijk betrouwbare schatting kunnen maken over de opleiding als geheel: 40 tot 45 uur. Omdat de opleiding geheel online wordt aangeboden, hebt u als cursist voldoende speling om de ene week wat meer en de andere week wat minder te studeren. Maar als ik uitga van een gemiddelde van zo'n 5 tot 6 zes uur studie per week. Als u gebruik maakt van alle diensten, zou dat iets meer kunnen zijn. Maar voor het behalen van het certificaat kunt u rustig het totaal van 45 uren aanhouden.

 • Mocht ik het Stap budget niet toegekend krijgen kun je dan nog kosteloos annuleren?

  Natuurlijk kunt u kosteloos annuleren. U kan er ook voor kiezen om de volgende STAP subsidie ronde het nogmaals te proberen of u besluit niet deel te nemen aan de cursus. in dit geval gebeurt er niks.

 • Is er fysiek studiemateriaal of is alles volledig digitaal?

  Er is geen fysiek studiemateriaal. Wel worden tijdens de opleiding diverse downloadbare documenten aangeboden, die u desgewenst zelf kunt afdrukken. Ook zullen we een e-book van alle presentatie slides beschikbaar stellen.